23948sdkhjf

Den digitala fabriken investerar i 3D-printer

"Nu kan vi konkurrera med de stora aktörerna i Europa".
Västeråsföretaget Digital Mechanics investerar i 3D-printern Fortus 900MC från tillverkaren Stratasys. Det uppges vara den första 3D-printern i sitt slag på den svenska marknaden. Den kan bygga detaljer som är upp till 900 x 600 x 900 millimeter.

Företaget hävdar att de i och med investeringen har störst kapacitet i Norden på det aktuella området. Satsningen är en direkt följd av exportaffärer för Digital Mechanics.

– Med en Fortus 900MC har vi den maskinpark som krävs för att konkurrera med de stora aktörerna i Europa, säger försäljningschefen Anders Sjöberg enligt ett pressmeddelande.

Den nya, stora 3D-printern är redan på plats hos dem i Västerås. Det blir företagets elfte 3D-printer i ordningen. Maskinen har redan producerat stora och komplicerade detaljer i ett enda stycke.

– Vi breddar nu vår kapacitet och det blir spännande att kunna möta svensk industris behov av större 3D-printade detaljer. Med det här får vi den perfekta maskinen för tillverkning av stora prototyper och stora detaljer i mindre serier, säger företagets vd Fredrik Finnberg enligt pressmeddelandet.

Digital Mechanics erbjuder kunder inom tillverkningsindustrin tillgång till en digital fabrik för snabb produktion av avancerade detaljer i plast och metall.

Målet är hela tiden att kunden ska bli effektivare i sin egen tillverkning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078