23948sdkhjf

En av Sveriges främsta entreprenörer

Peter Areskog, vd på Areco Steel AB i Malmö har utnämnts till region Syds främsta entreprenör i tävlingen Ernst & Young Entrepreneur Of The Year.
Enligt ett pressmeddelande skedde utnämningen i samband med en entreprenörskväll på Elite Hotel Savoy i Malmö, där flera av regionens mest framstående företagare samlats.

På plats fanns också en oberoende jury som bestod av Hans Möller (Ideon), Göran Nilsson (Connect Skåne), Bodil Rosvall (Minc), Eva Ohlstenius (Företagarna).

Juryns motivering till att Peter Areskog fick priset var:
”Med en vilja av stål har årets pristagare redan från barnsben visat att entreprenörskap måste innehålla en stark drivkraft att göra goda affärer med ett gott ledarskap”.

Från skrotfirma till profilprodukter
Peter har sett sig själv som entreprenör sedan första dagen han gick in i familjeföretag Areco Steel AB.

Företaget startades år 1944 och var då en skrotfirma som ägdes av Peters far och farbror. Peter började i bolaget år 1981 då en platschef sade upp sig.

I mitten av 1990-talet köpte Peter och Peters bror företaget och har därefter gjort en lång resa.

Idag producerar och säljer Areco Steel AB tak- och väggplåt, beslag och infästning.

Som producenter köper de in stål från fjärran östern som de styckar och gör olika profilprodukter av och som sedan används till bland annat plåttak.

Landsfinal
Peter kommer att representerar region Syd när SM i entreprenörskap avgörs i Blå Hallen, Stockholms stadshus den 3 februari 2011.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079