23948sdkhjf

Lasersvetsarna samarbetar

Ett trasigt verktyg kan innebära kostsamma driftstopp.
De båda företagen L-Tech och Verktygsservice har inlett ett samarbete på området för lasersvetsning. De har ett gemensamt moderbolag som äger båda företagen. Det rapporterar Gnosjoregion.se i ett färskt reportage.

– Det är bra att jobba kvar i två separata enheter för vi vill vara så nära kunderna som det bara går, säger L-Techs vd Patrik Karlsson till Metal Supply.

Företagen hävdar att de är klart störst i Sverige på lasersvetsning – såväl vad gäller antal maskiner, kunder som omsättning.

L-Tech är baserade i Bredaryd medan Verktygsservice huserar i Gislaved. Tanken med samarbetet är nu att förbättra servicenivån. Ett trasigt verktyg kan innebära kostsamma driftstopp i produktionen.

De förfogar över totalt sex alphalaser-maskiner. Alla dessa är dessutom mobila.

– De mobila svetsarna använder vi mest vid uppdrag där stora verktyg ska hanteras. Det kan handla om vikter upp till 50 ton. Det kan vara ett verktyg som behöver plockas ned i molekyler. De flesta jobben görs här i regionen men vi arbetar över hela Sverige. Vi har till och med fått en del förfrågningar från Norge, säger Patrik Karlsson till Metal Supply.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063