23948sdkhjf

Stora industrigruppen får ny vd

Har en bakgrund från Dometic, Viacon och McKinsey.
Henrik Perbeck har utsetts till ny vd för Beijer Alma. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Det ska bli spännande att jobba i ett så framgångsrikt företag som Beijer Alma. Det är många fina industriföretag som ingår i gruppen och de har en stark bas att stå på. Men det är lite för tidigt ännu att uttala sig om exakt vad jag ska ta tag i när jag börjar. Det är ju sex månader kvar också, säger Henrik Perbeck till Metal Supply.

Beijer Alma är en internationell industrigrupp med fokus på tillverkning av komponenter och industrihandel. I koncernen ingår fjädertillverkaren Lesjöfors, specialkabeltillverkaren Habia Cable och industrihandelsbolaget Beijer Tech.

Perbeck tillträder senast under första kvartalet nästa år. Han har arbetat som konsult på McKinsey, handelssekreterare i Storbritannien och Ryssland, nordisk försäljningschef på Codan/Trygg-Hansa och som vd för Dometic Emerging Europe. För närvarande är han vd på Viacon Group.

– Beijer Alma är en framgångsrik, internationell industrikoncern som det ska bli spännande att få vara med att utveckla. Nu ser jag fram mot att lära känna verksamheten och medarbetarna närmare samt föra tillväxten i företaget vidare, säger Henrik Perbeck.

Som tidigare meddelats lämnar nuvarande vd Bertil Persson företaget den 31 oktober. Finanschefen Jan Blomén blir tillförordnad vd tills dess Henrik Perbeck tillträder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094