23948sdkhjf

Tillverkaren av torkskåp fördubblar kapaciteten

Har installerat ett nytt måleri efter semestern.
Den Hova-baserade tillverkaren Nimo fördubblar kapaciteten genom ett nytt måleri som har installerats efter semestern. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Skälet till att Nimo uppgraderar fabriken och utvecklar produktionsprocessen är dels en fortsatt ökad efterfrågan. Vi har i dag 100 medarbetare i Hova och rekryterade nyligen en ny marknadschef med målsättningen att fortsätta växa internationellt. Företaget tittar kontinuerligt på att ta in nya kompetenser, uppger Edwin Eriksson som är konsult och ansvarar för Nimos presskontakter, för Metal Supply.

Tätorten Hova ligger i Gullspångs kommun i Västergötland.

– Installationen gjordes under semestern i juli och gick helt enligt plan, både utförande- och tidsmässigt. Nu kan vi måla dubbelt så många torkskåp varje dag, säger Jonas Zachrisson, produktionschef på Nimo.

Företaget planerar även att framöver byta ut monteringslinjen för de mindre torkskåpen där volymen är störst. Det ska öka produktionen samt även förbättra kvaliteten, är tanken.

Nimo tillverkar torkskåp, tvättbänkar och tillbehör för klädvårdsrummet. Verksamheten startades år 1944, omsätter cirka 180 miljoner kronor och har 100 medarbetare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079