23948sdkhjf

Simrishamnsföretaget vinstvarnar

Båtmotorproducenten flaggar för problem på grund av sena leveranser.
Cimco Marine, med bas i Ängelholm och tillverkning vid Ufab-fabriken i Uddevalla, har utvecklat en utombordsmotor. Oxe Diesel riktar sig till professionella användare.

Tidigare i år vände sig bolaget till marknaden för att ta in nytt kapital och listades i juli på Nasdaq First North. Det är en marknadsplats för mindre och växande bolag som drivs av börserna som ingår i Nasdaq.

Båtmotorbolaget meddelar nu att de inte klarar att sälja 500 motorer under året, som var försäljningsmålet. Det betyder att målsättningen att omsätta 150 miljoner kronor och nå positivt kassaflöde under 2017 inte heller kommer att nås.

Skälet är, enligt ett pressmeddelande från bolaget, förseningar i leveranskedjan när kapaciteten skulle utökas samt kvalitetssäkring knutet till den processen. I ett förtydligande som skickades ut under onsdagen rör det sig om problem med att turbon läcker avgaser under vissa förhållanden.

Bolaget stoppar slutmontering och leverans tills utredningen om vad det beror på är klar, men räknar med att komma upp i målsättningen att tillverka 25 motorer i veckan under året.

Förseningarna ska inte påverka utvecklingen på sikt och målen för 2018 förblir intakta, meddelar bolaget. Planen är att sälja minst 2 000 motorer under nästa år och omsätta drygt 600 miljoner kronor.

Bolaget startade 2012 i Ängelholm, där huvudkontoret finns. Efter några års utveckling kom produktionen igång 2016 vid Ufab i Uddevalla. Omsättningen uppgick 2016 till 7 miljoner kronor. Bolaget har hittills visat röda siffror.

– Vi har arbetat på ganska fort jämfört med många andra utvecklingsbolag och kommit förhållandevis långt, säger Andreas Blomdahl, styrelseordförande och grundare.

När kan Cimco Marine gå med vinst?

– Det kommer att bli en hävstångseffekt. Under 2017 kan vi inte visa något positivt resultat, men under 2018 börjar det vända och gå ordentligt uppåt, men vi måste vara försiktiga med mer detaljerade siffror, säger Andreas Blomdahl.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094