23948sdkhjf

Levererar till rekordprojektet i Norrland

Största industrisatsningen i norra Sverige hittills.
Det Näldenbaserade verkstadsföretaget Hallströms är med och levererar till Norrlands största industriinvestering. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

Nälden är en tätort i Krokoms kommun i Jämtlands län.

SCA investerar hela 7,8 miljarder kronor vid sin massafabrik i Östrand.

Det är en av de största industriinvesteringarna som har gjorts någonsin i Sverige genom tiderna och den största i Norrland.

SCA Östrand fördubblar produktionskapaciteten från 430 000 ton till 900 000 ton och får den största produktionslinjen för blekt barrsulfatmassa i världen.

Hallströms är med och levererar delar till processventilationen i Östrandsfabriken.

Systemet byggs av företaget i Nälden och tillverkas i aluminium i dimensioner från 630 millimeter upp till 1600 millimeter.

Hallströms grundades 1914 av den unge plåtslagaren Carl Theodor Hallström. Nu drivs verksamheten vidare tre generationer senare och alltjämt där det började i Nälden i Jämtland.

Inriktningen är produkter i tunnplåt för komfort och industriventilation. De används bland annat inom pappers- och massaindustrin, till bostads- och arbetsplattformer inom off-shore, kemisk industri, läkemedels- och livsmedelsindustrin, idrottsarenor och bostäder. Exportandelen är så hög som 40 procent.

En stor del av produktionen är automatiserad. Företaget är förhållandevis stort och omsätter runt 250 miljoner och har 130 medarbetare. Ett nät av återförsäljare finns förutom i Sverige även i Norge, Finland, Island och Estland.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.08