23948sdkhjf

Maskintillverkare på kinesisk offensiv

Fick många nya affärskontakter vid den största branschmässan.
I slutet av april hölls verktygsmaskinmässan CIMT i Peking i Kina. Det är den viktigaste mässan på området för den kinesiska marknaden.

Ronnebyföretaget Water Jet Sweden var representerat genom sitt kinesiska dotterbolag WJS Pacific. Företaget presenterade flera nordiska verktygsmaskiner.

– Det är bra att ha en vattenskärningsmaskin på mässan. Det lockade besökare till vår monter och gav oss de flesta förfrågningarna. Vi fick riktigt bra uppmärksamhet och vissa kunder kom till montern och bad om testskärningar, säger Xu Jian som är chef för dotterbolaget.

Vattenskärning är inte speciellt etablerat på den kinesiska marknaden. Den positiva tolkningen av det är att det finns en stor tillväxtpotential i landet.

Så kallad abrasiv vattenskärning kan utnyttjas som ett komplement till laserskärning, plasmaskärning och gasskärning. Vattenskärning är en kall bearbetning vilket innebär en rad fördelar som är unika för den metoden.

– Vi fokuserar på kunder som har användning för abrasiv vattenskärningsteknik och har finansiell kapacitet att köpa high-end produkter som Water Jet Sweden, säger Xu Jian.

Det totala antalet besökare vid mässan var på ungefär samma nivå som föregående år. WJS Pacific beskriver eventet som bra då de fick många nya kontakter.

Företaget Water Jet Sweden grundades 1993 i Ronneby. Till en början tillverkades vattenskärningsmaskinerna i ett privat garage.

I dag finns företagets maskinkunder i fler än 40 länder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078