23948sdkhjf

Vill att Göteborg arrangerar ett stadslopp i Formel E

Är efter rallycross den hetaste bilsportgrenen just nu.
I ett debattinlägg publicerat i Göteborgs-Posten vill FKG, Fordonskomponentgruppen, att Göteborgs kommun ansöker om att få arrangera ett stadslopp, Göteborgs Grand Prix, i Formel E.

Detta för att förstärka Göteborgs position som norra Europas ”Motown” och det svenska fordonindustriella klustrets globala position inom framtidens långsiktigt hållbara mobilitet och transportsystem.

– Formel E, formel 1-bilar med elmotor, är efter rallycross den hetaste bilsportgrenen just nu. I Formel E förenas den allra senaste elbilstekniken med transmission och bruket av nya material, tre teknikområden där svensk fordons- och leverantörsindustri ligger långt framme inom och är innovationspådrivande, säger Göran Björklund, senior rådgivare till FKG inom Public Affairs och med en mångårig erfarenhet av internationell motorsport på elitnivå.

Han berättar att ett stadslopp i Formel E skulle sitta som hand i handske med de mångmiljardinvesteringar inom forskning och utveckling som nu sker från den västsvenska fordonsindustrins sida i nya och hållbara mobilitetslösningar. Det skulle även vara en viktig del av den satsning på att skapa en nationell testbädd för e-mobilitet som Göteborgs kommun har en dialog med närings- och innovationsminister Mikael Damberg kring.

– Geely satsar, Volvo Cars och Cevt, Volvo LV och inte minst Nevs och Autoliv. Ett Grand Prix i Formel E skulle vara en investering för framtida tillväxt, menar Göran Björklund, FKG.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109