23948sdkhjf

Ökade volymer för legotillverkaren

Rekryteringsbehovet är stort.
Halmstad Mekaniska Verkstad har ett stort rekryteringsbehov. Det framgår av ett reportage som Svenskt Näringsliv har gjort.

– Vi nyanställde en svetsare i maj och kommer att söka nya medarbetare direkt efter semestern. Det är helt enkelt den ökade volymen från såväl gamla som nya kunder som lagt grunden för detta, uppger vd Stefan Edefell för Metal Supply.

För närvarande har de 20 medarbetare. Stefan Edefell menar att lärlingsutbildningar hade förenklat möjligheterna att anställa.

– Maskiner är väldigt kostsamma, och det är svårt för utbildningar att göra den typen av investering. I stället får företagen ta ansvar över utbildningsdelen, säger han till näringslivsorganisationen.

Verkstaden startade år 1993. De förfogar över lokaler på 3 000 kvadratmeter.

– Det finns faktiskt ett alldeles nytt utbildningsalternativ i Halmstad som erbjuder lärlingsplatser på arbetsplats genom hela gymnasietiden. Detta har funnits tidigare när det gäller utbildningar inom barnomsorg samt kock och bagarutbildning, men nu också inom industrin. Det är ett samarbete med Getinge, uppger Stefan Edefell för Metal Supply.

Över årens lopp har företaget arbetat ihop med flera av de största svenska verkstadsföretagen.

De tar sig an såväl mindre som större projekt. Företaget uppger att de har rott hem ett antal affärer i mångmiljonklassen.

Halmstad Mekaniska Verkstad bearbetar de flesta material. Det omfattar alla typer av stål – både svart och rostfritt. De jobbar mycket i aluminium men också med koppar, mässing, brons, silver och olika typer av plastmaterial.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063