23948sdkhjf

Nischaktören inom stål får stora beställningar

Ser en klart ökad efterfrågan i marknaden.
Scana Steel Björneborg har i juni tagit hem beställningar värda cirka 30 miljoner kronor från två kunder inom det marina kundsegmentet. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

Björneborg är en tätort i Värmland, cirka 1,2 mil sydost om Kristinehamn och cirka 1,2 mil sydväst om Degerfors. Scana Steel är största arbetsgivaren på orten.

Det handlar nu om smidda propelleraxlar som ska levereras komplett färdigbearbetade för att sedan monteras i kundernas applikationer.

Björneborgsföretaget kontrollerar hela produktionsprocessen – från smältning av återvunnet skrot till färdig produkt.

Scana Steel uppger också att de ser bättre marknadsvillkor med en klart ökad efterfrågan inom den marina sektorn samt inom kundsegmentet "stål" som bland annat omfattar verktygsstål till formverktyg för plast- och bilindustrin samt olika applikationer för rull-lager.

– Vi är i dag cirka 200 medarbetare i Björneborg och återkommer om en månad eller så om detta skulle få några effekter eller inte på antalet medarbetare, uppger försäljnings- och marknadsdirektören Håkan Dedorsson för Metal Supply.

Företaget är en nischaktör på den globala stålmarknaden med fokus mot avancerad stålframställning av specialstål med mycket höga renhetskrav samt smide av långa och slanka produkter upp till 50 tons styckevikter. Stålframställningen är 100 procent baserad på återvunnet skrot.

Scana Steel ingår i den norska industrikoncernen Incus Investor som är listade på Oslo Børs.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094