23948sdkhjf

3D-bolaget får mycket affärsförfrågningar från utlandet

För diskussioner med bland annat den europeiska rymdorganisationen.
Det Värnamobaserade företaget BLB Industries för diskussioner med europeiska rymdorganisationen. Det rapporterar Sveriges Radio.

Affären handlar om att företaget kan bli aktuellt för att utveckla en 3D-skrivare som ska kunna användas för att bygga baser på månen och mars.

– Det kommer att ta tid innan vi får besök av ESA på grund av att det är en väldigt lång process att starta projekt tillsammans med dem, uppger Cim Bergdahl, vd och delägare på BLB Industries, för Metal Supply.

Företaget 3D-printar plastdetaljer.

I princip alla affärsförfrågningar, eller runt 90 procent, uppges komma från utlandet för närvarande, enligt Sveriges Radio.

– Vi för diskussioner med många företag. Vissa som enbart vill ha utskrivna detaljer, andra som är intresserade av att köpa maskin och vissa som vill bedriva forskning inom additiv tillverkning, uppger Cim Bergdahl vidare för Metal Supply.

BLB Industries bildades 2015 med fokus på tillverkning av industriella 3D-skrivare.

Företaget har utvecklat vad som beskrivs som en en av världens största 3D-skrivare med så kallad FGF-teknologi (Fused Granular Fabrication) som de kallar ”Box3”. Skrivaren ska i ett enda stycke klara att producera detaljer med måtten 1100mm x 1100mm x 2500mm. Maskinen klarar av att printa ut upp till 7 kilo material per timme.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094