23948sdkhjf

Ståljätte önskar fler leveranser från Dannemora

ArcelorMittal har tecknat ett nytt avtal med Dannemora Mineral.
Dannemora Mineral har tecknat avtal om leverans av 10 000 ton järnmalmsprodukter med ArcelorMittal.

Leverans sker under kvartal fyra i år och malmen kommer att användas för fullskalig provproduktion i Arcelor Mittals produktionsanläggning i Bremen, Tyskland.

Staffan Bennerdt, VD och koncernchef i Dannemora Mineral säger i ett pressmeddelande: "Vi är mycket nöjda med att ha tecknat ännu ett avtal med världens största stålproducent. ArcenolMittal provar därmed de två olika malmkvaliteter som kommer att produceras i Dannemora."

Tidigare leveranser
Dannemora Mineral tecknade tidigare i år ett första avtal med ArcelorMittal om leverans av ca 15 000 ton järnmalmsprodukter. Även denne leverans sker under kvartal fyra i år.

Långfristiga leveransavtal
Dannemora Mineral har tidigare ingått avtal om provleveranser av järnmalm med österrikiska Voestalpine, Salzgitter, ThyssenKrupp, Rogesa, SSAB utöver de två ovannämnda avtal med ArcelorMittal.

- Vi för nu diskussioner om långfristiga leveransavtal med de potentiella kunder som redan provat vår malm i sin produktionsprocess. Samtidigt pågår förhandlingar om lånefinansieringen av gruvprojektet i Dannemora, Staffan Bennerdt
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063