23948sdkhjf

Svenska vapenleverantören får miljardorder

Beställare är den schweiziska federala upphandlingsmyndigheten för försvarsmaterial.
Saab ska leverera nästa generations lätta pansarvärnssystem, NLAW, till den schweiziska armén. Leveranser kommer att ske mellan 2018-2021.

Beställningen inkluderar leverans av pansarvärnssystemet NLAW, tillhörande utbildningsmaterial i form av hanteringsvapen och simulatorer för inomhusträning samt support och underhåll av utbildningsutrustningen.

Enligt ramavtal mellan Saab och Armasuisse kan beställningar på NLAW och tillhörande utrustning läggas under perioden 2017-2030.

– Den schweiziska kunden har genomfört en noggrann utvärdering av flera system där både teoretiska utvärderingar samt skjutprov ingått, och vi är stolta över att kunna säga att NLAW kom ut som vinnare. Den här beställningen, liksom ramavtalet, är en bekräftelse på NLAW:s förmåga att möta hot från stridsvagnar och pansarfordon på det moderna slagfältet, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

NLAW (Next generation Light Anti-tank Weapon) är ett pansarvärnssystem som avfyras från axeln och verkar mot stridsvagnar ovanifrån.

NLAW kombinerar enkelheten hos lätta pansarvärnsvapen med fördelarna hos tyngre styrda robotsystem.

Källa: Saab

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094