23948sdkhjf

Rekordorder på elbussar för Volvo

Projektet är en av de största satsningarna på helt eldriven busstrafik som har gjorts i Sverige. Malmös huvudlinjer kommer nu helt att elektrifieras.
Bussoperatören Nobina har lagt en order på 13 eldrivna Volvo-bussar. De ska sättas i trafik på linje 7 i Malmö i slutet av nästa år. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det uppges vara den hittills enskilt största ordern på Volvos elbuss, Volvo 7900 Electric. Det ska också vara en av de största satsningarna på helt eldriven busstrafik som gjorts i Sverige.

– Det är fantastiskt roligt att en av Malmös huvudlinjer nu helt kommer att elektrifieras med våra tysta och avgasfria elbussar. Eldriven busstrafik bidrar till en avsevärt bättre livsmiljö för alla som bor, reser och vistas i staden och det är en utveckling som vi självklart vill bidra till, säger Jörgen Sjöstedt, Volvo Bussars Nordenchef.

Volvo har levererat bussar till Nobina i över 80 års tid. De är en av bolagets viktigaste samarbetspartners.

Elbussarna av modellen 7900 Electric förbrukar enligt Volvo ungefär 80 procent mindre energi än motsvarande dieselbussar och kommer att drivas med grön el för att minimera miljö- och klimatpåverkan.

Bussarnas batterier laddas vid linjens ändhållplatser på mellan två och sex minuter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094