23948sdkhjf

Industriföretaget i Rimforsa tecknar avtal med kinesiskt storbolag

Samarbetspartnern är en välkänd tillverkare av lyftkranar och grävmaskiner med en global organisation.
Rimforsabolaget Rimaster har tecknat ett avtal med det kinesiska storföretaget Sany. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Med egen utveckling och tillverkning i Kina, samt ett flertal enheter i Europa, kan Rimaster serva de kinesiska företagen både på hemmamarknaden och internationellt, säger Rimasters vd Tomas Stålnert.

Östgötabaserade Rimaster-koncernen etablerade verksamhet i kinesiska Ningbo år 2008 med syftet att erbjuda europeiska kunder tillverkning och affärer i landet. Verksamheten är specialiserad på elsystem.

– Vår hemmamarknad växer snabbt och vi inleder nu relationer med några av Kinas största koncerner och varumärken, bland annat Sany som är en välkänd tillverkare av lyftkranar och grävmaskiner med en global organisation, säger Tomas Stålnert.

Rimaster Ningbo har investerat i nya kontors- och produktionslokaler i samma område som tidigare. Flytten genomfördes nyligen och innebär fler produktionslinjer och maskiner samt en ökning av antalet medarbetare.

Rimaster är en leverantör och tillverkare av kablage, elskåp, elektronik, hytter och mekanik för specialfordon och industriella system.

Kunderna är ofta stora globala produktägare inom sin bransch – exempelvis specialfordon för materialhantering, gruvbrytning, skogsbruk och jordbruk eller applikationer inom industriautomation.

Koncernen har cirka 900 medarbetare i åtta företag globalt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095