23948sdkhjf

Sapa förvärvar tillverkning av Thule

Thule gruppen har beslutat att sälja sin tillverkning av fabriksmonterade takrelingar för bilindustrin.
Överenskommelsen, som nåddes i tisdags, innebär att Sapa i början av oktober tar över hela Thule gruppens tillverkning av fabriksmonterade takrelingar.

Förvärvet omfattar två produktionsenheter, försäljningsorganisation såväl som design- och utvecklingsresurser i Polen och Storbritannien.

Verksamhet i Polen och Storbritannien
Verksamheten omfattar tillverkning såväl som utveckling och design i Huta i Polen och Rotherham i Storbritannien.

Verksamheten har en årlig omsättning på 30 miljoner Euro och förser ett antal av världens stora biltillverkare med så kallade linjemonterade takrelingar och insteg vid bilens dörrar.

Båda produkterna är avsedda för personbilar.

Utökar kundbasen
Bilbranschen är ett av de strategiska marknadssegment där Sapa redan har en stark ställning och en tydlig ambition att växa.
Förvärvet av Thule gruppens verksamhet inom detta segment gör att Sapa både kan utöka sin kundbas och sin kompetens inom produktdesign.

- Vår strategi är att etablera ett nära samarbete med våra kunder för att kunna erbjuda dem konstruktionslösningar som bygger på aluminium och som är tydligt värdeskapande. Det finns ett växande intresse inom fordonsbranschen för lösningar i aluminium, säger Arne Rengstedt, VD Sapa Profiler Europa i ett pressmeddelande.

Han fortsätter: ”Takrelingar är ett sådant område där vi också ser spännande möjligheter att utöka våraffär med kunderna. Med integrationen av Thules verksamhet inom takrelingar får vi en ledande position på marknaden i Europa och kommer också att kunna betjäna kunder globalt."
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109