23948sdkhjf

SSAB vill växa inom höghållfasta stål

Skapar ett högt mervärde och en bättre marginal än vanliga standardprodukter.
SSAB har målsättningen att de kommande åren stärka sin position på hemmamarknaderna i Norden och Nordamerika. Det skriver företaget i ett pressmeddelande inför tisdagens kapitalmarknadsdag som hålls i Stockholm.

– Våra tlllväxtambitioner koncentreras till höghållfasta stål. Efterfrågan växer strukturellt och den drivs av våra kunders behov av högre produktivitet och bättre prestanda. Även efterfrågan på mer hållbara lösningar är en viktigt komponent. Tillväxten kommer ge stöd till förbättrad lönsamhet eftersom dessa produkter har ett högt mervärde och således även en högre marginal, jämfört med standardprodukter, säger vd Martin Lindqvist.

Företaget presenterar nya mål för koncernens så kallade tillväxtinitiativ medan de finansiella målen är oförändrade.

SSAB Special Steels ska växa med 35 procent och leverera 1,35 miljoner ton höghållfasta stål år 2020.

SSAB Europe ska förbättra produktmixen så att 40 procent är premiumprodukter år 2020, jämfört med 30 procent förra året.

Som en del av förbättringen ska leveranserna av SSAB Europes premiumprodukter till fordonssegmentet öka till 750 000 ton. Under förra året levererades motsvarande 442 000 ton.

SSAB Americas mål är en marknadsandel över tid om 30 procent på den nordamerikanska grovplåtsmarknaden, heter det vidare.

– Samtidigt engagerar vi alla medarbetare i koncernen i arbetet med ständiga förbättringar, vilket gör oss mer effektiva. Sammantaget är jag övertygad om att vi kommer nå vårt mål om branschledande lönsamhet, säger Martin Lindqvist.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094