23948sdkhjf

Elmia lanserar mässa inom additiv tillverkning – Elmia 3D

Branschen växer och utvecklas snabbt och mässan uppges bli unik i sitt slag och arrangeras parallellt med fem produktionsmässor.
Elmia lanserar Elmia 3D som är en ny mässa inom additiv tillverkning. Det skriver mässföretaget i ett pressmeddelande.

Bakgrunden är att branschen växer och utvecklas snabbt.

– Hittills har förhandsintresset varit bra, de vi pratat med har sett positivt på en kommande mässa. Vi fick flera intresseanmälningar efter pressmeddelandet och en monter är faktiskt redan bokad. Vi räknar med ett 15-tal utställare på det nya området. I och med att vi begränsar mässan till de som tillverkar/levererar maskiner, produktionsutrustning och material är den möjliga utställarskaran inte så stor – men desto starkare komplement till de parallella mässorna – där vi nu kan erbjuda en bredare bild av produktionsmöjligheter och framtida lösningar, uppger Tanja Lundberg, projektledare vid Elmia, för Metal Supply.

Mässan uppges bli unik i sitt slag och adderas till befintligt industrikluster. Den kommer att arrangeras parallellt med fem produktionsmässor på Elmia 15-18 maj nästa år.

Under samma tak kommer då Elmia 3D att gå parallellt med Elmia Polymer, Elmia Automation, Elmia Verktygsmaskiner, Elmia Svets och Fogningsteknik och Elmia Plåt.

– Här får leverantörer av maskiner, material och produktionsutrustning inom additiv tillverkning möjlighet att visa sina lösningar i drift. Produktionsmässornas besökare kommer bland annat hit för att undersöka nya metoder och tekniker och med Elmia 3D breddar vi utbudet ytterligare. Här finns möjlighet att uppleva framtidens produktionslösningar, säger Tanja Lundberg.

Additiv tillverkning kallas ofta 3D-printning och är en kostnadseffektiv metod att bygga tredimensionella komponenter på.

Genom lager-på-lager-teknik adderas material och metoden används framförallt vid framtagning av prototyper eller vid produktion av små serier.

Med metoden kan också komplexa komponenter tas fram som i många fall inte hade gått att tillverka med traditionella tillverkningstekniker.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079