23948sdkhjf

Svensk satsning för nära nio miljarder på smart fabrik

Rekordväxaren investerar megastort i en toppmodern anläggning på 52 000 kvadratmeter i kinesiska Hongdao.
Hexagon, en stor global leverantör av lösningar inom informationsteknologi, offentliggör planer på en ny, toppmodern produktionsanläggning i Hongdao, Kina.

Norbert Hanke, chef för Hexagons division Manufacturing Intelligence (MI) redogör närmare för investeringen under HxGN LIVE, Hexagons internationella konferens som äger rum den 13-16 juni på The Venetian Hotel i Las Vegas, Nevada, USA.

Den nya anläggningen – med huvudsaklig inriktning på tillverkning av mätsystem för MI-divisionen – kommer att utnyttja Hexagons smarta tillverkningsteknologier för att producera och kalibrera systemen.

I anläggningen kommer det även finnas mjukvaruutveckling och kundsupport med inriktning på en större del av Hexagons portfölj.

Den rymmer också kontor och mötesrum, rekreationsytor för anställda och ett Hexagon-lösningscenter. Byggnationen kommer att styras och hanteras med hjälp av Hexagons egen företagsövergripande lösning, HxGN SMART Build. Byggnationen väntas påbörjas i år och vara slutförd 2020.

– Framtidens fabriker måste vara flexibla, modulära arbetsmiljöer med datastyrda ekosystem som integrerar rörlighet och kvalitet i varje fas av produktionsprocessen, säger Hexagons vd och koncernchef Ola Rollén.

– Vår nya anläggning kommer inte bara att leverera högkvalitativa produkter och tjänster till våra kunder i Kina och närliggande regioner, utan också bana väg för ny teknik som stödjer smart tillverkning, fortsätter han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078