23948sdkhjf

Investerar 150 miljoner i helautomatiserad anläggning

Ska producera specialiserade plåtartiklar.
Företaget Väderstad, en stor tillverkare av lantbruksmaskiner, storinvesterar i en ny anläggning. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

Under de kommande åren kommer företaget att investera i en patentsökt anläggning för tillverkning av laserskurna plåtartiklar till hela sitt maskinsortiment.

Investeringen är på 150 miljoner kronor. Den kommer att innebära att produktionskapaciteten höjs.

– För närvarande rekryterar vi cirka 25 nya personer och då främst inom konstruktion och produktion. När vi startar upp den nya anläggningen hösten 2018 blir det eventuellt behov av ett mindre antal nyanställningar, uppger Väderstads vd Jan Engfeldt för Metal Supply.

Den nya anläggningen är helautomatiserad och behovsstyrd och ska producera specialiserade plåtartiklar.

Vid enheten kommer företaget att lagerföra råmaterial, laserskära, utföra fleroperationsmoment, bocka och satsplocka material helt automatiskt.

– För oss på Väderstad kommer den nya anläggningen att innebära utökade möjligheter att i egen regi tillverka material till våra maskiner. Detta ger oss full kontroll över processen. Vi säkerställer vår höga kvalitetsnivå samtidigt som det ger oss en utökad flexibilitet, säger Jan Engfeldt.

Väderstad som ingår i koncernen Väderstad Group, finns representerat i 40 länder världen över. Under räkenskapsåret 2016 redovisade koncernen en omsättning på 1,86 miljarder kronor, varav 85 procent representerar export.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079