23948sdkhjf

Ledande globala leverantören köper juvel inom engelsk industri

En tillverkare av högpresterande industrilacker för segmenten tung utrustning, allmän industri, olja och gas samt glaslackering.
Språket har de också gemensamt när amerikanska Axalta Coating Systems förvärvar Spencer Coatings Group.

Amerikanska Axalta Coating Systems med dotterbolag i Sverige och huvudkontor i USA, är en ledande global leverantör av våtlacker och pulverfärger. De finansiella villkoren för affären tillkännagavs inte.

Spencer Coatings Group, som etablerades redan 1909, är Storbritanniens största fristående tillverkare av industrilacker. Spencers decennier av framgång är ett resultat av deras höga kvalitet och hållbara produkter tillsammans med ett renommé om att ha oöverträffad kundservice.

Välkända Spencerprodukter är bland annat Acothane polyuretan för inre och yttre lackering av rörledningar, Corroless lacker, som är ett sortiment av högeffektiva korrosionsskyddslösningar för en rad olika stålstrukturer, samt högpresterande vattenbaserade lacker för både glas och allmänna industrisegment.

– Vi är väldigt stolta över att välkomna Spencer Coatings Group till Axaltafamiljen, säger Michael Cash, Axaltadirektör och operativ chef för dess industrilacksegment.

I och med förvärvet av Spencer kommer bolaget att ha möjlighet att ta några oerhört innovativa produkter och expandera till nya geografiska regioner och även erbjuda båda företagens industrikunder ny produktteknologi.

– Vi har ägnat de senaste tjugo åren åt att bygga upp en specialiserad industrilackverksamhet med innovativa lacksystem som levereras till kunder i Storbritannien och utomlands, säger Phil Buck, verkställande direktör för Spencer Coatings Group.

– För att fortsätta att växa och skapa förtroende hos våra kunder och anställda kände vi att Spencer Coatings Group skulle gynnas av att vara en del av ett större lackföretag som skulle kunna göra det möjligt för oss att påskynda våra tillväxtplaner. Axalta Coating Systems, med sitt globala avtryck och engagemang för innovation, kommer att utgöra det bästa hemmet för vårt företag, och vi gläder oss verkligen åt båda företagens framtidsutsikter, säger Phil Buck vidare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094