23948sdkhjf

Mekoprint taktar upp och ökar med 26 medarbetare

De som jobbar där är rekordnöjda och stannar också kvar länge. I genomsnitt har de varit där i över tio år.
Sedan årsskiftet har den danska tillverkaren Mekoprint, med huvudkontor i Støvring söder om Aalborg, anställt 26 nya medarbetare. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

Totalt har de nu 450 medarbetare, varav 320 i Danmark.

Bolagets koncept inom utveckling, design och automatisering av produktionsprocesser uppges skapa en grund för långsiktiga partnerskap.

– Mekoprint gör affärer med hela världen och även Sverige. 2015 hade vi intäkter på 31,9 miljoner danska kronor till Sverige vilket motsvarar 10,4 procent av våra totala intäkter. Så Sverige är en mycket stor marknad för oss, uppger Heidi Bové, med titeln Lead Specialist på Mekoprint, för Metal Supply.

Ett av företagets fyra affärsområden är mekanik där de arbetar inom metall med bland annat fräsning, svetsning och lackering.

Medarbetarna stannar också kvar länge på bolaget, de har i genomsnitt jobbat där i över tio års tid.

Varje år genomför bolaget tillsammans med analysföretaget Great Place to Work en medarbetarundersökning och förra året placerade sig Mekoprint bland de 40 bästa arbetsplatserna i Danmark.

Mekoprint är till 100 procent ett orderproducerande bolag som riktar sig mot europeiska industri- och elektronikföretag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11