23948sdkhjf

Genombrottsorder för Sundsvallsföretaget

Ska rena gruvluften hos LKAB i Kiruna – ordervärdet är upp till tio miljoner kronor.
Sundsvallsföretaget ECP Airtech har tagit hem en genombrottsorder på sin luftreningsteknik. Beställare är gruvbjässen LKAB i Kiruna. Ordervärdet är 5-10 miljoner kronor. Det framgår av pressmeddelande.

– LKAB är en riktig drömkund och en viktig referens. Vi räknar med att öka antalet anställda från sju till nio, och den här affären gör det betydligt lättare att locka rätt personer, säger ECP Airtechs försäljningschef Anders Danielsson.

Bolaget är specialiserat på industriella system för rening av stoft och rökgaser.

– Vi behöver i vårt första steg anställa kompetent färdigutbildad personal inom vår bransch. Framförallt erfarna servicetekniker/arbetsledare/inspektörer. Branschen är liten och vi vill locka över de bästa från våra kollegor i branschen. Dessa ska sedan hjälpa oss att nyrekrytera och utbilda yngre förmågor som kan vara med och driva vår resa mot en renare industri i Norden, uppger Anders Danielsson för Metal Supply.

Nu har de fått en beställning från LKAB som omfattar tre anläggningar som ska monteras 853 meter under jord.

Med hjälp av spjäll och fläktar ska den smutsiga luften från gruvbrytningen sugas upp genom vattenbad där stoftet avskiljs. Det ska innebära ren luft i gruvgångarna där personalen jobbar.

Monteringen påbörjas första veckan i september och beräknas ta tre till fyra veckor.

Sundsvallsföretaget omsatte 21 miljoner kronor förra året som också var deras första verksamhetsår. Ribban framöver är aggressivt satt – att omsätta 100 miljoner om fem år.

– Vårt mål i första hand är att växa i Sverige, parallellt som vi tar lite affärer i Norge och Finland (via vårt systerföretag ECP Group). Om 5-7 år är vi ledande i Norden. Angående övriga världen så är det inte omöjligt, men heller inte prioriterat just nu. Den skandinaviska marknaden är de lågt hängande frukterna för oss, uppger Anders Danielsson vidare för Metal Supply.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.08