23948sdkhjf

Kineser köper in sig i den svenska maskintillverkaren

Har visat ett stort intresse att komma över deras kompetens inom digitala laserproduktionslösningar för Industri 4.0
Stjernberg Automation, med bas i Kungsbacka en bit utanför Göteborg, har tecknat ett avsiktsavtal med kinesiska investmentbolag. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Det svenska bolaget konstruerar och utvecklar maskiner och utrustningar. Som ett laser- och automationsföretag tar de hand om både utrustning för laserbearbetning som annan kringutrustning eller automation.

Det var den 9 maj som Stjernberg Automations vd Magnus Stjernberg var i Stockholm och tecknade avsiktsavtal med In-Nordic och det kinesiska företaget Tus-Holdings genom Tus-YangMing Capital.

Avtalet uppges gälla en kommande investering i automationsföretaget. Under ceremonin deltog också närings- och innovationsminister Mikael Damberg, Kinas ambassadör Chen Yuming och Sveriges ambassadör i Kina Anna Lindstedt.

– Ceremonin innebar ett avstamp i vårt framtida samarbete, säger Magnus Stjernberg.

Företagen uppges ha visat ett stort intresse i att investera i Stjernberg Automation för att komma över deras kompetens inom digitala laserproduktionslösningar för Industri 4.0.

– Samarbetet innebär att vi kommer ha ett par riktigt starka partners i ryggen samt möjlighet att utveckla nya produkter för att bygga ett företag som i framtiden dominerar tillverkningsindustrin, laserindustrin och robotindustrin, säger Magnus Stjernberg.

Investeringsprocessen ska enligt planerna vara klar före sommaren. En etablering i någon av de omkring femtio vetenskapsparkerna som drivs av Tus-Holding, som går under namnet TusParks, bedöms även det ske efter sommaren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11