23948sdkhjf

Tar sig in på nya marknader i Nordafrika

Det nystartade kontoret i Egypten går mycket bra och i Algeriet är också ett på gång. Fler afrikanska kontor är i pipelinen.
För SSAB har både Egypten och Algeriet stor potential för nya affärsmöjligheter och starten i Egypten har varit mycket bra.

Det finns också planer för västra och centrala Afrika.

SSAB strävar efter att globalt leda inom seghärdat stål och i riktade segment inom avancerade höghållfasta stål (AHSS). En sätt är att öka fokus på tillväxtmarknader, där höghållfasta stål fortfarande har låg marknadsspridning och tillväxtpotentialen är stor, allt eftersom kunderna går över från standardstål till höghållfasta stål.

Nordafrika är en mycket intressant marknad för SSAB, av flera skäl. Ett är den enorma potentialen inom uppgradering – i många länder i regionen, med undantag för Marocko och Tunisien, finns det till exempel inte en enda tippflaks- eller släpvagnstillverkare som använder höghållfasta stål.

– För det andra är Afrika en stor kontinent som utvecklas rätt snabbt, så där finns det tillväxtmöjligheter. Jag tror att vi helt enkelt inte har råd att missa tåget, säger Carl Robert Borgenstierna , Area Sales Manager för SSAB Special Steels i norra, västra och centrala Afrika.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.096