23948sdkhjf

Ordervärdet under mars månad - 100 miljoner kronor.

Grävlastartillverkaren Huddig AB har fått en oväntad rivstart på det nya året. Ordervärdet under mars månad når rekordartade 100 miljoner kronor.
Krisen 2009 satte djupa spår även hos Huddige AB. Företagets omsättning minskade med 140 miljoner och personalstyrkan bantades från 140 till 65 personer. I januari i år har företaget anställt 10 personer i produktionen och förväntar att anställa ytterligare 15-20 personer efter semestrarna.

– Just nu går alla med ett leende på läpparna. Vi känner att nu har vi kommit igenom nålsögat, säger Lars Norin, verkställande direktör vid Huddig AB i Hudiksvall, till helahalsingland.se.

Svårt att få material
– Vi hade lagt en plan för 2010, men den var inte så här aggressiv. Nu måste vi revidera produktionsplanen, men vi har en del problem med att få in material. Många av våra leverantörer har dragit ned på både personal och lager, och det gör vår startsträcka längre, konstaterar Lars Norin.

Produktutveckling
Medan produktionen gått på lågvarv under konjunktursvackan har Huddig omfördelat resurser till produktutveckling, och till att trimma personalen för effektiva produktionsprocesser. Nu är det dags att omsätta kunskaperna i praktisk produktion.

– De här nivåerna kommer ju inte att hålla i sig på sikt, men vi ska förhoppningsvis kunna komma tillbaka till normal takt i orderingången, säger Lars Norin, som förväntar en omsättning på 240 miljoner under 2010.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109