23948sdkhjf

Hexagon köper tyska specialisten på autonom körteknik

Vires är en spjutspets för mjukvaror inom simulering som stöder utveckling, testning och validering av förarassisterad och helt autonom körteknik.
Vires simuleringslösningar har i över 20 år varit erkända för sin robusthet, prestanda och enkelhet att bygga simuleringsmiljöer. Deras globala kunder består av bilindustrin samt framstående OEM:s och leverantörer inom bilindustrin. De har även kunder inom järnvägs- och rymdindustrin samt universitet som forskar inom framtidens mobilitet.

– Förvärvet stärker vår plattform inom CAE-simulering med en lösning som bevisats inom branschen. Det stöder också vår övergripande autonoma X-vision - att leverera ett mjukvarudrivet, intelligent ekosystem som utnyttjar vår kompetens inom 3D-kartläggning och andra väsentliga sensorteknologier för att göra säkra, autonoma fordon till en verklighet, säger Ola Rollén, Hexagons vd och koncernchef.

Företagets kärnprodukt, Vires Virtual Test Drive (VTD), stöder ett brett utbud av verktyg och tjänster. Vires är en av de främsta bidragsgivarna till industrikonsortierna bakom standarderna för driftskompatibilitet och är en drivande kraft inom simuleringsteknologi för bilindustrin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.097