23948sdkhjf

Genombrottsorder på stirlingmotorer för Sibbhultsbolaget

En historisk affär och en första viktig referens.
Ripasso Energy, med produktion i Färe Industricenter i Sibbhult, har fått sin första kommersiella order på Sicilien. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det är bolaget Horizon SRL som beställer tre hybridiserade stirlingmotorer av Ripasso för leverans till en första kommersiell anläggning på Sicilien.

Den nu beställda anläggningen, bestående av totalt tre enheter, kommer att levereras under det första kvartalet 2018 och ordern omfattar även tillhörande system, såsom speglar, tracker och dylikt.

Detta uppges bli den första kommersiella anläggningen baserad på hybridiserade stirlingmotorer och den kommer att generera och sälja el till det italienska energibolaget Enel, under det statliga programmet för förnyelsebar energi.

– Denna beställning är ett historiskt genombrott för Ripasso Energy och den innebär att vi kommer att ha en första kommersiell anläggning i drift inom mindre än ett år, vilket är en mycket viktig referens för vår teknologi, säger Ripasso Energys vd Gunnar Larsson.

Ripasso Energy grundades 2008 av Gunnar Larsson, tidigare vd på Kockums. Baserat på en exklusiv licens från Kockums har bolaget utvecklat en hybridiserad stirlingmotor som möjliggör produktion av elektricitet dygnets alla timmar, med maximalt förnyelsebart innehåll.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078