23948sdkhjf

Veteranen lämnar som vd för Gnosjöbolaget efter 20 år

Under hans tid har utvecklingen varit mycket stark med expansion.
Carl-Johan Dalin har utsetts till ny vd på Gnosjöbaserade Garo att efterträda Stefan Jonsson som efter många år i bolaget går i pension under hösten. Det framgår av ett pressmeddelande.

Dalin kommer närmast från Draka Kabel Sverige där han varit vd sedan mars 2014. Han är civilingenjör och har under sina 14 år i Draka Kabel Sverige innehaft ett flertal positioner, bland annat som teknikchef.

Stefan Jonsson har varit vd på bolaget i mer än 20 år och har i år fyllt 64 år. Han har meddelat styrelsen att han vill gå i pension under 2017.

Under hans tid som vd har bolaget haft en mycket stark utveckling och expansion.

– Att Stefan Jonsson varit väldigt betydelsefull för Garos utveckling råder det inget tvivel om. Vi har full förståelse för att Stefan vill lämna över stafettpinnen när han snart går i pension. Samtidigt är jag glad över att Garo hittat en synnerligen kompetent vd i Carl-Johan Dalin. Hans erfarenhet från branschen, marknadsorientering och ledarskap kommer väl till pass i bolaget. Vi önskar honom lycka till i sin nya position, säger Garos styrelseordförande Anders Pålsson.

Garo utvecklar och tillverkar produkter och system för elinstallationsmarknaden. Verksamhet bedrivs i Sverige, Norge, Finland, Irland och Polen. Bolaget är en betydande marknadsaktör inom ett flertal produktområden. Koncernen omsatte förra året drygt 650 miljoner och har cirka 320 medarbetare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063