23948sdkhjf

Kraftigt bättre resultat för BE Group

Ser fortsatt god marknadsefterfrågan under året och åtgärder kommer att förbättra vinsten.
Stålgrossisten BE Group ökade det underliggande rörelseresultatet till 30 miljoner kronor i det första kvartalet (9). Det framgår av delårsrapporten.

Nettoomsättningen steg med 16 procent och uppgick till 1 138 miljoner kronor (978).

Tonnaget exklusive verksamheter under omstrukturering ökade med nio procent.

– Under det första kvartalet ses effekter av både ökande priser och underliggande marginalförbättringar. Efterfrågan på marknaden har ökat vilket har lett till tonnagetillväxt i både affärsområde Sverige & Polen, där det utlevererade tonnaget ökade med sju procent jämfört med föregående år, och affärsområde Finland & Baltikum som visar en volymtillväxt på hela 11 procent. Tonnaget har även påverkats positivt av ett ökat antal handelsdagar (3 stycken) jämfört med föregående år, säger BE Groups vd Anders Martinsson.

Prisbilden förefaller nu, enligt bolaget, ha stabiliserats efter den kraftiga ökningen under slutet av förra året och första kvartalet 2017. Samtidigt är bedömningen att marknadens efterfrågan under året kommer att fortsatt vara god. Arbetet med omstrukturering och förbättringsarbetet inom ramen för den nya organisationen förväntas fortlöpa enligt plan och successivt förbättra koncernens resultat jämfört med föregående år.

Det positiva resultatet samt god kontroll på rörelsekapitalet har också medfört ett fortsatt positivt kassaflöde. Det innebär att bolagets nettoskuld fortsätter minska och bolagets finansieringskostnader reduceras.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079