23948sdkhjf

Scaniatunga Södertälje satsar på hållbar produktion

Satsningen ligger i linje med regeringens nyindustrialiseringsstrategi som syftar till att Sverige ska bli världsledande inom smart och hållbar industriell produktion.
Bakom Södertälje Science Park står bland andra produktionsföretagen Scania och AstraZeneca, samt KTH, som i höst inviger ett nytt campus i Södertälje med inriktning på den hållbara fabriken. Grundare av Södertälje Science Park är även Södertälje Kommun och Acturum.

Södertälje står för över tio procent av Sveriges totala produktion och här arbetar var tredje anställd inom industrisektorn.

– Det finns en enorm potential i att skapa värde för kunden genom att ha effektiva processer genom hela flödet för såväl tjänstesektorn som för industrin, säger Leif Östling, styrelseordförande i Södertälje Science Park.

Inom konceptet och området Södertälje Science Park välkomnas en mångfald av olika aktörer som vill verka i en innovativ, forsknings- och utvecklingsorienterad miljö.

– Vi kommer att erbjuda en kompetent och kreativ mötesplats till företag som vill utveckla och förbättra sin produktion, oavsett bransch. Det gäller både aktörer och kluster som idag är verksamma inom Södertälje Science Park, som Life Science och Livsmedel, men också andra som är intresserade av hållbara produktionsflöden, säger Robert Kingfors verksamhetsledare, Södertälje Science Park.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094