23948sdkhjf

Atlas Copco ser positiv trend inom alla verksamhetsområden

Verkstadsbjässen slog marknadens förväntningar rejält i det första kvartalet.
Atlas Copco ser att den sammantagna efterfrågan på utrustning och service förväntas förbättras något under det andra kvartalet i år jämfört med det första. Det framgår av delårsrapporten.

Prognosen inför det första kvartalet var en något förbättrad efterfrågan, efter fyra kvartal i rad med en förutspådd sidledes utveckling.

– Vi ser en positiv trend inom alla våra verksamhetsområden, säger Atlas Copcos vd Ronnie Leten.

Bolaget redovisade ett rörelseresultat om 5 711 miljoner kronor för det första kvartalet 2017 (4 170), vilket gav en rörelsemarginal på 20,4 procent (18,6).

Analytikernas snittprognos för rörelseresultatet uppgick till 5 305 miljoner kronor och till 20,2 procent för rörelsemarginalen.

Försäljningen uppgick till 28 027 miljoner kronor för perioden (22 453). Här låg SME Direkts konsensusprognos på 26 319 miljoner kronor. Orderingången var 31 710 miljoner kronor (23 950), mot väntade 28 057 miljoner.

Under kvartalet lanserade Atlas Copco nya produkter inom oljeinsprutade skruvkompressorer, vakuumpumpar för laboratorier och forskningsanläggningar, en mekatronisk nyckel för monteringsapplikationer som erbjuder felsäkring, en ovanjordsborrigg för hårda och mjuka bergförhållanden, samt lättare och mer energieffektiva elektriska länspumpar.

– Jag är glad att se att vår vakuumverksamhet går bra, och att gruvsektorn återhämtar sig efter flera svåra år, säger Ronnie Leten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109