23948sdkhjf

Fermels fordon finalist i Swedish Steel Prize 2017

För sin serie av mångsidiga fordon för säker transport i gruvor (LDV) - har Fermel blivit nominerad till Swedish Steel Prize 2017.
"Denna serie av fordon ger aldrig tidigare skådade fördelar både när det gäller fordonens underhåll, reparationer och livscykel", enligt juryn.

SSAB:s ”Swedish Steel Prize” är en internationell utmärkelse som lyfter fram lovvärda konstruktioner och innovationer inom stålindustrin.

– Vi insåg de möjligheter som ny lagstiftning och striktare säkerhetsregler för gruvindustrin ger, och visste vilken press dessa kommer att sätta på företagen inom en nära framtid, förklarar Corné Wehr, ansvarig för produktdesign på Fermel.

”Maverick” är namnet på den serie av LDV-fordon som Fermel tagit fram speciellt för krävande underjordiska gruvmiljöer. Detta mångsidiga gruvfordon kan användas för en mängd olika tillämpningar och har en prestanda som överträffar det nuvarande utbudet på marknaden.

Totalt används cirka 90 procent höghållfast stål i konstruktionen av de fordon som ingår i Maverick-serien.

Kombinationen av höghållfast och slitstarkt stål ger bättre säkerhet och slitstyrka och höjer dessutom fordonens lastförmåga till upp till 2,5 ton, utan att påverka brottcykeltalet negativt.

– Vi skulle inte ha kunnat nå de önskade resultaten för denna produkt om vi inte haft tillgång till avancerade höghållfasta stål, eftersom konventionella metoder skulle ha påverkat fordonets egenskaper på ett sådant sätt att vår produkt haft många begränsningar och blivit mycket svårsåld, berättar Maxine Penn, marknads- och försäljningschef på Fermel.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125