23948sdkhjf

igm Nordic levererar ännu en enorm svetsrobotanläggning

Lidköpingsföretaget har fått en uppföljningsorder på en tidigare svetsrobotinstallation på cirka 10 miljoner kronor och leverans sker under hösten.
Anledningen är att den norska kunden ska klara ökad orderingång och större objekt. Ordern omfattar installation av robot nummer två i en befintlig anläggning samt förlängning av systemet för att klara längder upp till 35 meter.

Robotsystemet innehåller IGM:s nya system för pistolväxling för att hantera svetsning med olika trådkvaliteter och växling mellan twin och singel i samma program. Samtidigt installeras ett nytt system, IGM iView, för produktionsuppföljning. Detta kommer att visualisera produktionstakt och information om svetsningen på ett överskådligt sätt.

Systemet kommer att ha hög effektivitet och placerar kunden i en position där få kan konkurrera med kort genomloppstid, hög kvalitet och låg svetskostnad.

– En del är tveksamma till högeffektiva robotar och värnar arbetstillfällen, säger igm Nordics grundare och tidigare vd Sture Jonsson.

Bolaget har genom åren aktivt deltagit i att höja produktiviteten i många svetsande verkstäder. Ett exempel är när de deltog i robotiseringen av en stor fabrik med 1 000 medarbetare som idag har cirka 20 svetsrobotar, flertalet IGM.

– Robotarna producerar i 4 eller 5-skiftsproduktion lika mycket som cirka 400 manuella svetsare. Utan svetsautomation hade man i dag inte varit 400 fler medarbetare. På orten hade man troligen varit noll medarbetare och produktionen hade legat där man jobbar mer effektivt, säger Sture Jonsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093