23948sdkhjf

Rekordhög omsättning och rörelsevinst

Wärtsilä redovisar alla tiders bästa lönsamhet av omsättningen under fjärde kvartalet 2009.
Wärtsilä kan redovisa alla tiders bästa lönsamhet, 14,4% av omsättningen (1.519 miljoner euro) under fjärde kvartalet.

År 2009
För Wärtsilä har 2009 varit ett bra år omsättningen ökade med 14% till 5.260 miljoner euro och lönsamheten är rekordhög, 12,1% av omsättningen.

”År 2009 var på många sätt mycket framgångsrikt för Wärtsilä. Koncernens omsättning ökade med 14%, och rörelsevinsten låg på en rekordhög nivå. Efterfrågan på kraftverk var fortfarande sund, och affärsområdet Services upprätthöll sin volym trots betydande uppläggningar av fartyg. Den globala recessionen på sjöfartsmarknaden återspeglades som en låg orderaktivitet och avbeställningar inom affärsområdet Ship Power.” skriver koncernchef Ole Johansson i Bokslutskommunikén.

Framtidsutsikter
På grund av den svaga skeppsbyggnadssektorn förväntar vi Wärtsilä att omsättningen kommer att minska med 10–20 procent under 2010.

”Tackvare efterfrågan på kraftverk, som ligger på en sund nivå, möjligheterna inom Services, justeringen av verksamheten och tillverkningen till förändringarna på de globala marknaderna och den fortsatta fokuseringen på innovationer har Wärtsilä en god position för år 2010 och längre in i framtiden, skriver Ole Johansson.

Läs hela Bokslutskommunikén här.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079