23948sdkhjf

Stark start på året för industrikoncernen

Efterfrågan inom samtliga enheter och geografier har överlag varit över förväntan.
Industrikoncernen Duroc har inlett året med ett starkt kvartal. Rörelseresultatet steg till 39 miljoner kronor (36) och omsättningen ökade till 618 miljoner kronor (554). Det framgår av delårsrapporten.

– Industridelen har bidragit starkast till resultatet medan vi har utmaningar inom Industrihandeln som vi arbetar vidare med. Båda segmenten presterar dock ett bättre resultat än det första kvartalet 2016. Överlag har efterfrågan inom samtliga enheter och geografier varit över förväntan med undantag för enstaka marknader relaterade till Industrihandeln, säger Durocs vd John Häger.

Affärsområde Industri bedriver produktion av kundanpassade nischprodukter, specialbearbetning samt underhåll av komponenter till polymer- verkstads-, kraft-, process- och transportindustrin. I affärsområdet ingår verksamheterna Duroc Laser Coating, Duroc Rail och International Fibres Group.

– Duroc står sig starkt finansiellt och har en strategi att växa både organiskt och genom förvärv. Vi bearbetar marknaden kontinuerligt med syftet att hitta tänkbara verksamheter som kan komplettera våra existerande affärsområden Industri respektive Industrihandel, säger John Häger.

Under första kvartalet genomfördes även det största förvärvet i bolagets 30-åriga historia. Duroc förvärvade IFG i början på året och ökade därmed den beräknade årliga omsättningen med cirka 440 procent till 2,2 miljarder kronor. Duroc är nu ett bolag med 590 medarbetare verksamma i Europa och USA.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078