23948sdkhjf

Finanskrisrabatt till kunderna

Logosol i Härnösand är beroende av deras svenska underleverantörer, så de hittade en alternativ lösning för att komma igenom finanskrisen. En lösning som har resulterat i omsättningsrekord.
Logosol säljer portabla sågverk i aluminium och har lyckats öka omsättningen under 2009 från 96 till 100 miljoner kronor.

– Även om vi utvecklar och säljer egna produkter har vi begränsad egen tillverkning. Vi är beroende av att våra duktiga svenska underleverantörer finns kvar, säger Logosols VD Bengt-Olov Byström.

Företaget beslutade sig därför för att ge sina kunder finanskrisrabatt, en tidsbegränsad rabatt till företagets kunder i Sverige och utomlands. Målet var att hjälpa underleverantörerna och i början tärde det på marginalerna.

Rabatten har upphört, men företagets orderingång har fortsatt med att gå rejält uppåt och företaget har nyanställt fem personer.
Nu har företaget för lite plats och investerar i nytt.

– Vi har köpt ytterligare en fastighet i Härnösand, dit leveransavdelning och lager flyttar under våren. I den gamla fastigheten får vi plats att växa med utvecklingsavdelning, försäljning, administration och en ny utställningslokal, säger Bengt-Olov Byström.

Källa: Logosol

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078