23948sdkhjf

Spyker har kommit med ett nytt bud

Spyker har förnyat sitt bud på Saab Automobile, uppger den holländska sportbilstillverkaren i ett pressmeddelande enligt Dagens Nyheter
Enligt Spykers VD Victor R. Muller har ett förslag med elva punkter lämnats till GM. Det nya budet ska undanröja alla hinder som står i vägen för en affär, enligt pressmeddelandet.

"Vi har ansträngt oss för att lösa det som stod i vägen för ett köp och har bett GM och alla inblandade att tänka över erbjudandet", säger Spykers vd Victor Muller i pressmeddelandet.
"Vi är säkra på att vårt nya bud kommer att ta bort dödläget som stod i vägen för en lösning i fredags, och det är fortfarande möjligt att avsluta affären innan 31 december, vilket var GM:s deadline från början", säger Muller.

Gunilla Gustavs på Saabs informationsavdelning bekräftar också att ett nytt bud lagts av Spyker Cars.

GM får dock inte någon lång betänketid då Spyker har satt en deadline, de vill ha senast klockan 23 den 21 december.

"Vi har bett GM och alla andra inblandade parter att överväga det här anbudet på allvar", säger Muller i pressmeddelandet.

Spyker är övertygade om att det nya budet kommer att undanröja alla hinder som stod i vägen för en affär och kommer att möjliggöra att affären slutförs före 31 december, vilket är det slutdatum som GM tidigare har satt upp.

GM uppger också att det är flera andra intressenter som visat sitt intresse, men att de trots detta fortsätter den planlagda nedläggningen av verksamheten i Trollhättan.

Källa: Dagens Nyheter, Sveriges Radio och TTELA

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094