23948sdkhjf

Motalaföretaget ser ökade affärsmöjligheter inom svetsning

En färsk certifiering innebär att de kan skeppa ut produkter för metallslangar och metallkompensatorer.
För att kunna möta kundernas krav har Hydroscand Special Hoses i Motala nu certifierats enligt SS-EN ISO 3834-2, en standard som säkerställer rätt kvalitet vid svetsning. Det framgår av ett pressmeddelande.

Hydroscand är ett familjeföretag som grundades 1969 i Stockholm. Sedan dess har företaget expanderat och är i dag en stor aktör inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien.

I dag har Hydroscand närmare 60 butiker i Sverige och finns representerade i ytterligare 18 länder i Europa, Asien och Afrika.

Certifieringen är indelad i tre nivåer och Hydroscand Special Hoses har blivit certifierade enligt det högsta kravet, Nivå-2, som används vid omfattande kvalitetskrav.

Special Hoses är specialiserade på att montera kopplingar och komponenter på specialslangar som Spir Star-slang, metallslang och kompositslang. De har även egen tillverkning av metall-kompensatorer.

– Att Hydroscand certifierats enligt SS-EN ISO 3834-2 innebär att våra svetsningar håller högsta kvalitet, vilket ger oss ökade affärsmöjligheter inom bland annat processindustrin och energisektorn. Det är två segment vars hårda kvalitetskrav på metallslangar och metallkompensatorer vi nu möter, tack vare certifieringen, och vars behov av hög service och snabba leveranser vi står för, säger Johan Thyni, platschef på Hydroscand Special Hoses i Motala.

Hydroscand Special Hoses är sedan tidigare certifierade enligt det så kallade tryckkärlsdirektivet vilket innebär att de själva får utföra CE-märkning på metallslang, metallkompensatorer, P.T.F.E.-slang och kompositslang.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.096