23948sdkhjf

Malmberg gör maskininstallationer på Gotland

Avloppsreningsverket i Klintehamn ska rustas upp rejält - regionen är välbesökt under sommarmånaderna.
Klintehamn Avloppsreningsverk på Gotland ska rustas upp rejält. Malmberg har fått förtroendet att utföra maskininstallationerna. Det framgår av ett pressmeddelande.

Entreprenaden innebär leverans och installation av ny rensutrustning, externslammottagning, MBBR-process, (Moving Bed Bio Reactor), kemikaliedosering, plastkedjeskrapor, slamcontainers och luftförsörjning.

Malmberg är en stor aktör inom cleantech. De är ett svenskt familjeägt företag grundat 1866 med primärt fokus på design, produktion och utveckling av teknik och lösningar för vattenrening, biogas uppgradering, geoenergi, borrning och miljöhantering .

Huvudkontoret ligger i Yngsjö som är en tätort i Kristianstads kommun i Skåne län belägen 2,7 mil sydost om Kristianstad. Därtill finns bland annat kontor i Malmö och flera internationella enheter.

Avloppsreningsverket är beläget tre mil söder om Visby och tar emot och behandlar avloppsvatten från Klintehamn tätort och dess ytterområden. Regionen är välbesökt under sommarmånaderna och verket är dimensionerat för 12 000 personer.

Under cirka 1,5 års tid kommer verket byggas om för ökad anslutning och för att kunna möta strängare utsläppskrav. Bland annat förses verket med kväverening för att minska totalbelastningen av närsalter till Östersjön.

Byggstart är under våren och arbetet beräknas pågå i cirka 1,5 års tid. Sweco är projektörer, Arriba Byggnads är samordningsansvarig. Styr- och elentreprenaden utförs av Caverion. Budgeten för reningsverket, satt av Region Gotland, är på 66 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093