23948sdkhjf

Ägarskifte i det anrika familjeföretaget

Med den fjärde generationen som nya delägare gasar tillverkaren på - under det kommande året är planen att investera hela 10 miljoner i maskiner.
Familjeföretaget Burseryds Mekaniska tar steget in i framtiden. Sedan årsskiftet har fjärde generationen kommit in som nya delägare.

Burseryd är en tätort i Gislaveds kommun i Jönköpings län. Orten är belägen en mil väster om Smålandsstenar och Nissastigen.

– Det här är något vi haft i åtanke i ett antal år och vi tror att det blir en jättebra lösning, säger vd Håkan Carlsson som lämnat över stafettpinnen till döttrarna Malin Nyberg och Marie Trevik som nu är nya ägare av företaget tillsammans med Mats-Ola Carlsson. Det rapporterar Gnosjoregion.se.

Bröderna Håkan och Mats-Ola Carlsson har varit tredje generationens ägare av Burseryds Mekaniska ända sedan 1985. Nu kommer Marie Trevik och Malin Nyberg in som fjärde generationen.

Burseryds Mekaniska servar kunder inom svensk verkstadsindustri med svarvning, fräsning, gängning och systemlösningar.

Tillväxten kommer att innebära såväl maskininvesteringar som nysatsningar på digitalisering och marknadsföring via sociala medier.

Under det kommande året planerar bolaget att lägga upp emot 10 miljoner kronor på nya svarvar med särskilt fokus på stångmatade fleroperationssvarvar.

De flesta av de 17 anställda har jobbat mer än 20 år i företaget.

Bolaget är specialister på skärande bearbetning och har en bred kunskap om bearbetning av allt ifrån plast till de tuffaste rostfria materialen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078