23948sdkhjf

Ansvar för miljön

Miljö- och klimatfrågorna blir allt viktigare och många företag har redan en plan för hur de skall hantera ämnet, SKF i Göteborg kommer att satsa ytterligare genom ett nytt samarbete.
SKF i Göteborg startare ett samarbete med Göteborgs Energi för ”Hållbar industri i Göteborg”.
SKF har redan ett mål om att minska koldioxidutsläppen med 5 procent varje år , oavsett produktionsvolym.

Det krävs stora mängder energi för att driva produktionsanläggningen i Göteborg. Trots att produktionsvolymen har ökat med 25 % i perioden 2002-2008 har användningen av el för produktionsverksamheten minskat med cirka 8 procent, under samma period.

I det nya samarbetet med Göteborg Energi kommer SKF i Göteborg att utveckla drift och underhåll av energiproduktionen i Göteborg. Dessutom kommer företaget satsa på mera klimatvänliga energislag som fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och el från vindkraft.

Utöver de konkreta tilltagen på produktionsanläggningen kommer samarbetet att medföra forskning och utveckling i Göteborg inom vindkraftsteknologi för att skapa förutsättningarna för ett kunskapssamarbete i Göteborgsområdet, skriver SKF.

Bildkälla: SKF, på bilden: Carl Orstadius, VD SKF Sverige AB(till vänster) Anders Hedenstedt, VD Göteborg Energi(höger).

Källa: SKF

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095