23948sdkhjf

Ny verkstad i Stockholm

Wärtsilä expanderar serviceutbudet och öppnar ny verkstad i Sverige.
Wärtsilä öppnade igår sin nya verkstad i Stockholm. Den nya serviceverkstaden kommer att öka Wärtsiläs redan breda serviceutbud ytterligare, såväl för den marina marknaden som för landbaserade kraftverks- och industrikunder. Den nya verkstaden skall svara mot det allt ökande behovet av eftermarknadssupport i regionen och är placerad på Beckholmen.

Den nya, toppmoderna verkstaden tillhandahåller kvalificerad support för såväl in-situ-arbeten som traditionell fältservice och erbjuder ett brett utbud av servicefunktioner, som till exempel reparation av framdrivningssystem samt service och överhalning av motorkomponenter. Initialt består personalstyrkan i Stockholm av 12 personer med lång erfarenhet och kunskap. Ytterligare fältserviceingenjörer kommer att rekryteras under de kommande månaderna.

Wärtsilä stöder för närvarande regionen från Wärtsilä Swedens huvudkontor i Göteborg på svenska västkusten, och sedan 2006 även från en mindre verkstad i Stockholmsförorten Sundbyberg.

Idag arbetar över 300 personer för Wärtsilä i Sverige.
Bo Dahlén, President & General Manager Services på Wärtsilä i Sverige, säger,
”Investeringen i den här verkstaden ger oss möjlighet att säkerställa bästa möjliga support för våra kunder. Vi har sett en ökad efterfrågan av våra servicefunktioner på östkusten, och verkstaden i Sundbyberg är för begränsad för att vi skall kunna svara upp mot de växande behoven. Våra marina kunder får nu ännu bättre servicemöjligheter i Stockholmsområdet, vilket kan leda till att fler företag väljer att etablera sig i regionen”.

Wärtsiläs investering i den 700 m2 stora serviceverkstaden på Beckholmen baseras på den tydliga ökning i fartygstrafiken utefter Sveriges östkust som förevarit. Flera stora aktörer inom sjöfarten har redan idag verksamhet i Stockholm och fler och fler kryssnings- och färjebolag väljer att anlöpa den svenska huvudstaden. Den nya containerterminalen i Södertälje ökar också frakttonnaget i området. Det finns därmed en tydlig potential för marin service i regionen.

Källa: Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063