23948sdkhjf

Legotillverkaren i Oskarshamn gör robotinvesteringar

En cell byggs i Japan för att sedan skeppas till fabriken.
Oskarshamnsbaserade Press Kogyo Sweden har fått en stororder på propellrar vilket innebär att bolaget gör robotinvesteringar. Det rapporterar Barometern.

Projektet innebär att en ny robotcell byggs upp i Japan för att sedan skeppas till Oskarshamn och fabriken där. Bolaget skickar över personal till Japan.

"Där ska gruppen gå igenom det tekniska i processen samt robotprogrammering, allt för att vara förberedda när allt sedan ska skeppas över från Japan och installeras på fabriken här i Oskarshamn. Det är ett fortsatt förtroende från en av våra kunder som nu gör att vi investerar i en helt ny cell. Ett bra bevis på att de också är nöjda med det vi kan leverera", skriver bolaget på sin hemsida.

Press Kogyo Sweden beskrivs av många som ett svenskt, klassiskt verkstadsföretag. Råvaran som inneburit framgång för dem är plåt med en tjocklek mellan 1,5 till 18 millimeter.

Tillverkningen av transmissionsplåtar till tyngre fordon har gett dem en stark global position.

Bolaget ägs av den världsomspännande japanska koncernen Press Kogyo, en av Japans stora underleverantörer, med fabriker i Japan, Thailand, USA, Kina, Indonesien och Oskarshamn.

Press Kogyo är specialister på konstruktioner, en legoleverantör av plåtdetaljer, anpassad för små, medel och stora serier.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094