23948sdkhjf

Pneumatikkoncernen Aventics får ny Nordenchef

Nu gasar de på ytterligare med nya finansiella mål.
Den 1 april tillträder Mark Syer som vd på Aventics i Norden. Det framgår av ett pressmeddelande.

Utnämningen beskrivs som nästa steg i bolagets tillväxtstrategi för Norden och innebär att företaget kommer att sätta upp nya mål både vad gäller marknadsandelar och omsättning.

– Vi är glada att kunna välkomna Mark till Aventics i Norden. Hans omfattande och kvalificerande meriter av internationell försäljning och marknadsföring tillför ytterligare strategisk kompetens till vårt redan starka team, säger Sergio Caligara, försäljningschef för Aventics i Europa.

Aventics är en stor tillverkare av pneumatikkomponenter och pneumatiksystem.

Bolaget har över 150 år av pneumatikerfarenhet och sysselsätter cirka 2 000 medarbetare världen över. Förutom tillverkningsfabrikerna i Tyskland (Laatzen), Frankrike (Bonneville), Ungern (Eger), USA (Lexington) och Kina (Changzhou) är bolaget representerat i över 90 länder genom direktförsäljning och återförsäljare.

Mark Syer har lång erfarenhet av olika chefsbefattningar inom försäljning, marknadsföring och affärsutveckling. Han kommer närmast från Freudenberg Sealing Technologies där han i sitt uppdrag som vd och regionchef ansvarat för Norden, Storbritannien och Irland. Syer har studerat maskinteknik och produktionsteknik vid Charles Keene College i Leicester, England.

Historiskt har Aventics, genom sitt Mecman-arv, verkat på de nordiska marknaderna i mer än sju årtionden och som pneumatikleverantör till fordons-, och automationsindustrin är företaget alltjämt en av de större aktörerna på marknaden.

Mark Syer uppges se positivt på tillväxtmöjligheterna inom den nordiska pneumatikmarknaden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094