23948sdkhjf

Verktygstillverkaren får ny vd

Nu breddar de kundbasen och investerar i en press på 800 ton för utökade verktygstester.
Den 1 april tillträder Alexander Timour som vd för IKV Tools i småländska Forsheda. Han har arbetat i företaget sedan 2014, den senaste tiden som marknadsansvarig. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ägarna till IKV Tools, Clas Magnusson och Jörgen Johansson, övergår till att lägga fullt fokus i moder- och utvecklingsbolaget SID, Sales Invest & Development.

Förutom IKV Tools ingår även Maskinkonstruktion Finnveden och Tool Design Innovation (TDI) i gruppen. Tillsammans är gruppen en partner inom verktyg, teknik, service, konstruktion, automation och underhåll.

Alexander Timour är 32 år och kommer från närliggande Anderstorp. Han har en teknisk bakgrund men har hittills främst arbetat med marknadsföring. Timour drev ett konsultföretag i nio år och det var på så sätt han lärde känna IKV Tools, där han anställdes 2014. Det senaste året har han successivt tagit över ledningsansvaret för IKV Tools.

– Det känns otroligt motiverande och inspirerande att få förtroendet från ägarna att leda IKV Tools. Vi är mitt uppe i en process av förändringsarbete som syftar till förbättrad styrning i projekten och tydligare kommunikation med beställarna. Som en del i det har vi bland annat investerat i en 800 tons press för utökade verktygstester, säger Alexander Timour.

IKV Tools har haft sin tyngdpunkt som leverantör av pressverktyg till fordonsindustrin. Ett av Timours uppdrag blir nu att bredda kundbasen.

– Vi har redan skrivit avtal med flera aktörer inom möbelindustrin och vitvaruindustrin. Det är glädjande och ger en ökad stabilitet i konjunktursvängningarna. Det ger också synergieffekter när det kommer till exempelvis kompetens- och teknikutveckling. Vi kommer också att satsa hårt på att utveckla vårt erbjudande kring service och underhåll av verktyg, säger Alexander Timour.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079