23948sdkhjf

Verktygstillverkarna i Hässleholm och Dalstorp fusioneras

Koncernens processer ska effektiviseras med ett ökat fokus på produktion.
Som ett led i den fortsatta utvecklingen av konceptet "One Stop Shop" effektiviserar Hässleholmsbaserade VA Automotive koncernledningsstrukturen från den 1 april. Det framgår av ett pressmeddelande.

I samband med förändringen förbereds även en fusion mellan bolagen Swepart Verktyg i Tyringe i Hässleholm och Lidhs Verktygsindustri i Dalstorp. Fusionen beräknas vara genomförd fullt ut efter sommaren.

VA Automotive tar nu nästa steg mot att låta dotterbolagen närma sig varandra genom att avveckla vd-funktionerna i dotterbolagen. Samtidigt samordnas de administrativa funktionerna direkt under koncernmodern.

– Genom denna organisationsförändring kommer vi på ett tydligare sätt fokusera på att effektivisera våra produktionsenheter och våra administrativa processer, säger VA Automotives vd Lars-Åke Grundmark.

Organisationsförändringen medför inga varsel eller uppsägningar. Däremot har Harriet Lidh, mångårig vd för Toolingverksamheten, valt att lämna bolaget och det gör hon den 31 mars.

Syftet med strukturförändringen är att bli än mer effektiva, minska omkostnaderna och på så vis bli mer konkurrenskraftiga. Med ökat fokus på produktionen ska bolaget positionera sig tydligare och skapa förutsättningar för ökad marknadsnärvaro.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078