23948sdkhjf

Vindelntillverkaren har svårt att hitta utbildad personal

De är specialister på att tillverka åt andra företag och har funnits i 30 år.
Tillverkningsföretaget Protab med verksamhet i Vindeln och Nordmaling satsar på det nya nationella konceptet med gymnasielärlingar där eleverna får sin yrkesutbildning både på skolan och arbetsplatsen. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Det är svårt att rekrytera utbildade killar och tjejer till industrin och det här är ett sätt för oss att bidra till branschens långsiktiga utveckling, säger vd Jens Johansson.

Konceptet Svensk Gymnasielärling är ett initiativ av det svenska arbetslivet i samarbete med Skolverket och finns inom flera utbildningsområden med en efterfrågan på yrkeskompetens.

Protab är specialister på att tillverka åt andra företag. Huvudkunderna är flera av de stora maskin- och utrustningstillverkarna inom skog, entreprenad och jordbruk i Umeå och Vindeln men återfinns även inom pumpindustrin.

Protab har snart funnits i 30 år och har sedan några år tillbaka en uttalad tillväxtstrategi. Koncernen har haft en god orderingång det senaste året. Behovet av arbetskraft står klart och tydligt framför dörren.

– Protab växer lokalt och våra kunders produkter används globalt. Vi behöver öka tillgången till välutbildad kompetens. Det är vi inte ensamma om utan det är en av branschens stora fokusfrågor för framtiden just nu. Därför är den här utbildningen helt rätt att satsa på, säger Jens Johansson.

Bakom initiativet med det nya konceptet svensk Gymnasielärling står bland annat industrimannen Carl Bennet, Västsvenska Handelskammaren och Skolverket.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094