23948sdkhjf

Plåtmodul i Mjölby får ny majoritetsägare

Industritillverkaren passar också på att investera i två nya maskiner.
Plåtmodul i Mjölby får en ny majoritetsägare och investerar 2017. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ny majoritetsägare blir Rotage i Kvänum efter att Mats Eriksson säljer sitt innehav till Rotage.

– Det blir en bra långsiktig lösning med en starkare ägare, som kan fortsätta att investera för att göra Plåtmoduls kunder ännu mer konkurrenskraftiga, säger Mats Eriksson som sitter i Plåtmoduls styrelse.

Plåtmodul har investerat de senaste månaderna i en ny 6 KW Autonomlaser från Bystronic och en Mazak 6 Palett fleroperationsmaskin.

Det pågår sedan i höstas en leantransformation i bolaget för att skapa en mer hållbar och stabilare kvalitet i alla processer.

Mats Eriksson är kvar som plats-och produktionschef. Övriga delägare är sedan tidigare Per Augustsson och vd Johan Koskenniemi.

”Leantransformationen” fokuserar på produktionsplanering och kompetenshöjning med hjälp av ”pulsmöten” från operativ nivå till strategisk nivå. Plåtmodul har tagit hjälp av leanexperter från Berotec för att driva och utbilda inom förändringsledning med ”A3 – metodik”.

Totalt investerar de 1 miljon kronor med syftet att automatisera och digitalisera produktionen för att uppnå vad som beskrivs som världsklass på kvaliteten vilket förväntas av deras största kunder som Toyota och Väderstad.

Plåtmodul i Mjölby startades 1979, under namnet Mjölby Plåtindustri. Under åren har bolaget utvecklats från ett traditionellt plåtslageri till en tung- och högproducerande industri för tillverkning av stål- och plåtkomponenter. Kunderna finns främst inom svensk tillverkningsindustri. Bolaget har i dag 56 anställda.

Plåtmoduls produktion pågår hela dygnet, året runt. De erbjuder tillverkning av plåtdetaljer med korta leveranstider.

Bolaget arbetar mellan 1-20 millimeter svartplåt samt 1-10 millimeter rostfri plåt. De har moderna lasermaskiner, kantpressar, fleroperationsmaskiner, svetsavdelning samt riktverk.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093